WK Darts in Londen.

By december 8, 2017Nieuwsbrief

WK Darts in Londen 

De mooiste maand van het jaar is weer aangebroken: december de dartmaand. Want in december komt alles voor de topdarters weer samen in een episch toernooi: het wereldkampioenschap darts in Londen. Inmiddels weten we de loting. Wellicht een beetje teleurstellend voor de Nederlandse fans, maar wat zitten er mooie potjes bij. Michael van Gerwen neemt het gelijk op tegen Christian Kist. Gelijk een flinke kluif voor de regerend wereldkampioen, want Kist kan het hem heel moeilijk gaan maken. Jelle Klaasen neemt het op tegen een op papier hele lastige tegenstander: Jan Dekker. Dekker doet het de laatste tijd namelijk goed en laat zien dat hij van de echte top ook kan winnen. Toch jammer dat deze twee toppers gelijk tegen elkaar moeten in de eerste ronde.

Vincent van der Voort heeft op papier de moeilijkste tegenstander van de Nederlanders. Hij neemt het namelijk op tegen Dave Chisnall. De Engelsman staat veel hoger op de Order of Merrit, maar steekt niet in een al te beste vorm de laatste tijd. Misschien kansen voor Fast Vinnie?

Benito van der Pas mag spelen tegen Steve West. Niet de meest bekende naam, maar darten kan hij zeker. Van der Pas speelt de laatste tijd niet goed en presteert matig. Een lastige pot dus. Barney speelt in de eerste ronde tegen Richard North. Misschien wel de minst bekende naam van de hele lijst, dat moet de ervaren Nederlander wel winnen. Maar het schema dat volgt, is schrikbarend moeilijk. In de tweede ronde kan hij namelijk meteen al Kyle Anderson treffen.

Jermaine Wattimena is misschien de minst bekende Nederlander uit de lijst, maar heeft een gunstige loting in de eerste ronde. Hij speelt tegen één van de aanstromende talenten van de PDC van de afgelopen jaren: Joe Cullen, deze heeft het echter nooit echt waar kunnen maken. De laatste tijd laat de Engelsman nog weleens steekjes vallen op beslissende momenten. Misschien kan Wattimena gebruik maken van deze foutjes van Cullen en voor een verrassing zorgen.

Leave a Reply