Suljovic wint eerste grote televisieprijs

By september 23, 2017oktober 3rd, 2017Nieuwsbrief

Het is de Oostenrijker Mensur Suljovic eindelijk gelukt om geschiedenis te schrijven. In een spetterende finale van de Champions League of Darts in Cardiff won hij van de 2-voudig wereldkampioen Gary Anderson. De wedstrijd eindigde in 11-9 en Mensur schreef hiermee gelijk 100.000 pond op zijn rekening.

Maar het mooiste was de emotie na afloop. De Oostenrijker, met zijn aparte gooistijl, was er het vorige seizoen al een paar keer dichtbij. In de finale ging het echter steeds mis. Afgelopen zondag was het dus eindelijk raak. En hoe! Want Suljovic bonjourde niet de minste tegenstanders van het podium. Barneveld. Anderson Chisnall en Peter Wright gingen er allemaal af.

De meest cruciale worp van de Oostenrijker was in de halve finale tegen Raymond van Barneveld. Suljovic stond met 10-9 voor. Hij had nog 1 leg nodig om zich te verzekeren van een finaleplaats. Barney zette het onder druk vanaf 182 fantastisch weg op dubbel 16. Maar Mensur stond op 160 voor de wedstrijd. Gelukkig hebben wij de beelden nog van dit moment:

 Van Gerwen deed het een stuk minder afgelopen weekend op de Champions League of Darts. De nieuwe papa verloor zijn eerste groepswedstrijd al kansloos van Barney. Toch ging de Nederland nog door naar de kwartfinales. Daarin was hij opnieuw kansloos tegen een oppermachtige Phil Taylor. ‘Zou zijn vaderschap effect hebben op zijn prestaties’, vraag je je af.

Leave a Reply