Nieuwsbrief House of Darts Amsterdam februari 2018

By februari 21, 2018Nieuwsbrief

Coral UK Open 2018

Afgelopen twee weekenden speelden de beste spelers van de wereld een aantal kwalificatietoernooien voor de UK Open aanstaande maart. Van Gerwen, Barney, Klaasen en Van de Pas hebben allemaal genoeg prijzengeld verdiend om geplaatst te worden voor het toernooi.

Een van de opvallendste namen is toch wel Danny Noppert. De Fries die afgelopen jaar nog bij de BDO speelde, doet het goed en mag gelijk zijn kunstjes vertonen op het grote podium van de PDC. De Coral UK Open is van 2 tot en met 4 maart te zien bij RTL7Darts.

Prijsvraag
In deze nieuwsbrief doen we de allereerste House of Darts prijsvraag van dit jaar. Degene die de vraag goed heeft, krijgt van ons een gloednieuw setje T-Birds Darts (speciaal ontwikkeld door House of Darts zelf).

De vraag: 
Schattingsvraag: Hoe veel Nederlandse 180-ers worden er donderdag in de Premier League gegooid? 

Geef je antwoord voor donderdag 22 februari 20.00 uur via deze link en de winnaar benaderen wij persoonlijk. 

Like onze Instagram- en Facebookpagina en abonneer je op ons YouTube-kanaal en wellicht ben jij wel de winnaar van dat prachtige setje darts. Je moet ze wel komen ophalen in de winkel.

Corey Cadby pakt wereldrecord

De Australiër Corey Cadby heeft een nieuw wereldrecord bij elkaar gegooid, en dan hebben wij het over de meeste punten gooien in 1 minuut. Het oude record was in handen van de Premier League-darter Michael Smith (581 punten). Cadby knalde daar als een gek overheen en verbeterde het record naar 638 punten in ‘60 seconden’. Gelukkig zijn er ook fantastische beelden bij gemaakt.

Wie van jullie zou dit beter kunnen?

Veenstra wint Schotse Open BDO

Ook bij de BDO barst het seizoen weer los. Om te beginnen met het Schotse Open. Afgelopen weekend deden er een hele hoop Nederlanders mee die wellicht kans maakten op die felbegeerde titel.

Opvallend: oud-PDC spelers Andy Hamilton en Wes Newton maakten hun debuut bij de BDO. Ze hebben zich ingeschreven voor het open toernooi. Hamilton was in 2012 finalist bij het WK van de PDC. Bekijk de beelden hier nog even. Vinden jullie het een goede keuze dat ze naar de BDO zijn gegaan of is dit echt het einde van deze twee topdarters?

In de finale troffen we geen Newton en Hamilton aan, maar de Nederlander Richard Veenstra. Hij nam het na een fantastisch weekend op tegen Gary Robson. Veenstra liet goed spel zien en was ijzersterk op de dubbels. Hij won de partij vrij gemakkelijk met 6-3 en heeft zich het aankomende jaar gekroond als de nieuwe Schotse Open-kampioen.

Cross gaat weer lekker

Rob Cross was de grote man van het wereldkampioenschap van de PDC. Hij won na een formidabel eerste jaar in z’n dartcarrière meteen het WK in een geweldige finale tegen Phil Taylor. Kampioen worden is leuk en knap, maar het is veel lastiger om daarna zijn goede niveau door te trekken.

In de eerste maand van het nieuwe seizoen ging het meteen mis. Cross was uit vorm, verloor zijn eerste twee wedstrijd in de Premier League kansloos en op het kwalificatietoernooi van de UK Open verloor hij drie dagen op rij in de eerste ronde. Cross bezweek onder de druk. Zonde, want wat kan de Engelsman gooien.

Sinds afgelopen weekend had hij eindelijk zijn vorm weer terug. Niet door veel te trainen, “maar door regelmatig met de hond over het strand te lopen” aldus Cross tegen The Sun.

Mooi! Een man die niet in de schijnwerpers wil staan en liever met z’n vrouw en kinderen op de bank zit, zulke wereldkampioenen moeten we ook hebben.

Donderdag liet hij weer zien dat hij het winnen nog niet verleerd is. In een spannende wedstrijd won Cross van Peter Wright.

 

Leave a Reply