World Series of Darts Finals

By november 10, 2017augustus 24th, 2018Darts

We gaan richting het einde van het jaar en dat betekent dat er weer volop darts op de televisie is. Het eerste weekend van november gingen de World Series verder in Europa, in Duitsland om precies te zijn. Daar streden de bekendste namen in de dartwereld waaronder Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld weer om de prestigieuze titel, de German Darts Master. De nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen had in de eerste ronde tegen Martin Schindler duidelijk last van zijn enkel. Hij won de partij wel, maar een dag later moest hij het strijdtoneel verlaten en kreeg zijn tegenstander James Wade een vrijbrief naar de halve finales.

Raymond van Barneveld bereikte wel de halve finale. Daarin speelde hij tegen Peter Wright, die het de afgelopen maanden op zijn heupen heeft en menig topdarter naar huis gooit. Het werd in een spannende wedstrijd, waarbij de twee topdarters niet veel voor elkaar onder deden, uiteindelijk werd het 11-9 in het voordeel van de Schot.

In de finale nam Wright het op tegen wie anders dan Phil Taylor. Snakebite gooide een wereldpartij, met een gemiddelde van 102 punten per beurt versloeg hij Taylor met 11-4. Een primeur voor de Schot, want in de afgelopen 5 finales die hij speelde op de World Series won hij nog nooit. Nu heeft hij er dus eindelijk 1 op zijn naam weten te schrijven.

Leave a Reply