was successfully added to your cart.

UK Open 2019 Review

By maart 4, 2019 Darts toernooien

De UK Open 2019 is afgelopen en heeft een nieuwe kampioen erbij: Nathan Aspinall is de naam die verbonden staat aan deze editie. Het is een uitslag die komt als een redelijke verrassing maar zoals wij al het hele toernooi gezien hebben, het was op zichzelf een toernooi vol met verrassingen. 

Op de eerste dag vlogen al de eerste grote namen eruit zoals: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, titelverdediger Gary Anderson, Adrian Lewis en Peter Wright. Het was toch weer een teken dat de grote namen niet echt blij zijn dat zulke grote toernooien in zo’n klein weekendje worden afgewerkt en dat geldt zeker voor de mensen die een dag eerder ook nog de Premier League spelen. Veel van de absolute top konden niet hun normale niveau halen en konden daardoor direct naar huis. Voor zowel Mighty Mike, Snakebite en Barney betekende dit de tweede dag op een rij die resulteert in een verlies. Wright verloor op vrijdag net als de dag ervoor van Mensur Suljovic. Steve Beaton knikkerde Anderson eruit, van Barneveld verloor van Simon Stevenson die later ook nog Dave Chisnall versloeg en van Gerwen verloor van Mervyn King.

Op de tweede dag waren er drie partijen waar er naar uit gekeken werd. James Wade tegen Max Hopp, Michael Smith tegen Daryl Gurney en Mensur Suljovic tegen Dimitri van den Bergh. Wade en Hopp waren beiden niet geweldig in hun spel. Wade won met een gemiddelde van slechts 91.49 en een eindstand van 10-7 van de Duitser. Smith en Gurney daarin tegen waren veel beter en maakten er een ontzettend spannende wedstrijd van. Mede door een 155-finish wist Smith nipt te winnen met 10-9. Ook van den Bergh wist heel nauw te winnen met 10-9 maar dan van Suljovic. In de laatste leg miste de Belg op de bull voor een 170-finish maar struikelde hij niet over de overige 25 punten die uitgegooid moesten worden.

Op de derde en tevens laatste dag waren de 4 namen die werden genoemd voor de titel: Smith, Cross, Price en Aspinall maar Aspinall stond wel onderaan dat lijstje. Smith werd gezien als de winnaar maar helaas voor hem viel het doek in de halve-finale tegen Cross. De voetblessure was hem dan toch teveel geworden en kan de pijn niet meer aan. Price had het moeilijk op de dubbels tegen Aspinall in de halve eindstrijd en Aspinall maakte bijna elke keer gebruik van de fouten van zijn tegenstander. Met de dubbel-14 verzekerde hij zichzelf van zijn eerste major finale. Zoals elk jaar weer blijkt is de finale van de UK Open nooit spannend meer omdat iedereen dan fysiek echt op is. Cross en Aspinall kwamen niet voorbij de 90 gemiddeld en ook de einduitslag was niet echt dichtbij elkaar. Ondanks de 8 180’ers kon Cross zijn opponent niet bijhouden waarmee Aspinall snel al een ruime voorsprong boekte. Aspinall toonde dat hij toch fysiek nog wat meer in zich had dan Cross en dat bleek ook in de laatste leg want Aspinall veroverde in zijn eerste major finale ook meteen zijn eerste major titel doormiddel van een fantastische 170-finish.

De UK Open 2019 stond bol van de verassingen en heeft de ster van Nathan Aspinall een behoorlijk stuk groter gemaakt.

Leave a Reply