UK Open 2019 Preview

By februari 26, 2019Darts toernooien

Vrijdag 1 maart start de 17de editie van de UK Open, bekend als de FA Cup of Darts. Dit toernooi wordt gezien als een van de belangrijkste van het jaar door zijn enorm grote deelnemersveld. Dit jaar doen er maar liefst 159 darters een gooi naar de titel en worden alle wedstrijden afgewerkt in slechts 3 dagen tijd, door middel van de meerdere dartbanen die in gebruik worden genomen.

Het grootste nieuws is dat titelverdediger Gary Anderson terugkeert aan de oche na een periode van afwezigheid i.v.m. chronische rugproblemen. De Schot was al eerder niet bij The Masters present en ook moest hij zijn deelname aan de Premier League aan zich voorbij laten gaan. Tijdens zijn afwezigheid is Michael van Gerwen ongestoord zijn gang gegaan en regeert hij in de PDC met ijzeren hand. Velen zien in Anderson de enige darter die Mighty Mike op dit moment kan verslaan en hopen dan ook op een partij tussen de twee giganten, het liefst in de finale.

Net als de rest van de top 32 komen Anderson en van Gerwen pas in actie in vierde ronde. Die wordt afgewerkt op de vrijdagavond. Eerder op de dag worden de drie voorrondes gespeeld. Op de zaterdag spelen de overgebleven deelnemers de vijfde en de zesde ronde. De vijfde ronde is in de middag en de zesde in de avond. Zondag in de middag is er de kwartfinale en in de avond de halve finale en daarna laat op de avond de finale zelf. Kijk voor de exacte speeltijden op de website van de PDC en vergeet vooral niet het tijdsverschil met Engeland.

Aankomend weekend worden we overspoeld met darts en vergeet niet dat de avond ervoor op de donderdag ook nog week 4 van de Premier League op de planning staat. Vier dagen op een rij alleen maar darts, wat gaan wij weer verwend worden.

Leave a Reply