Premier League Recap: Week 6 & 7

By maart 23, 2019Darts toernooien

Met de twee mooie avonden in Ahoy voor de boeg, blikken wij even terug op wat er allemaal gebeurd is de afgelopen twee weken in de Premier League.

Week 6

Week 6 speelde zich af in Nottingham waar MvG streed voor de koppositie en RvB streed voor ontloping van degradatie. Van Gerwen bleef na deze avond ongeslagen tegenover Gerwyn Price. De Vlijmenaar won met duidelijke cijfers van de man uit Wales en gooide onderweg ook nog een 132-finish op de bull uit. De andere Nederlander had het een flink stuk moeilijker tegen Rob Cross. Sinds het verlies tegen van Gerwen is Cross niet meer te houden en ook deze avond kreeg hij niet veel tegenstand. Van Barneveld kwam nog op 2-2 maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de voormalig wereldkampioen en verloor met 7-3.

De contender van deze week was de pas gekroonde UK Open kampioen Nathan Aspinall die moest spelen tegen WK finalist Michael Smith. De vorm van de UK Open kon Aspinall niet halen en Smith liep snel en gemakkelijk uit. Met een 127-finish maakte Smith een einde aan deze partij die hij won met 7-2.
Aan het begin van de avond stond James Wade koploperm naar met een 101.38 gemiddelde wist Mensur Suljovic te winnen en Wade hiermee van de eerste plek af te stoten. Zelf had de oostenrijker de punten ook hard nodig. Wade won de week ervoor nog verrassend van Mighty Mike maar kon in deze partij niet datzelfde niveau halen. Suljovic wist deze partij met 7-3 naar zich toe te trekken waardoor hij weer een stuk dichterbij lijfsbehoud is voor de tweede deel van de competitie.

De laatste partij ging tussen Peter Wright en Daryl Gurney. Wright gooide een mooie partij en maakte weinig fouten totdat hij 6-3 voor stond. De twee punten lagen binnen handbereik maar hij wist het niet af te maken. Gurney kwam heel knap terug en dwong toch een punt af waardoor hij de voorsprong op van Barneveld tot 3 punten maakte.

Week 7

De wedstrijd waar iedereen in Berlijn naar uitkeek in deze speelronde was tussen Raymond van Barneveld en Max Hopp. Barney moest winnen om hoop te houden op een vervolg in de competitie. Hopp gooide niet echt een goede partij waardoor van Barneveld eindelijk een mooi resultaat kon boeken. Door onder meer een sublieme 170-finish stelde Barney zijn eerste winst veilig. De partij eindigde in 7-3 voor de Hagenaar. Van Gerwen moest winnen om de koppositie terug te claimen maar tot zijn eigen verbazing verloor hij van Daryl Gurney. Van Gerwen gaf een 3-2 voorsprong weg en verloor met 7-5 waardoor hij een stukje verder achter raakte op Rob Cross in de race voor de eerste plek.

Rob Cross is al een paar weken in topvorm en bezet daardoor de eerste plek in de ranglijst en ook tegen Gerwyn Price was Cross weer op een goed niveau aan het spelen. Zijn gemiddelde stond aan het einde rond de 104. Cross won uiteindelijk met 7-4. Mensur Suljovic kreeg in zijn partij tegen Michael Smith amper tegenstand. Smith is al een paar weken niet in een goede vorm en kon in deze wedstrijd ook geen potten breken. Suljovic liep al snel uit naar een ruime voorsprong en die gaf hij ook niet meer weg. De eindstand was 7-2 voor de Oostenrijker.

Wie wel een ruime voorsprong verspeelde was Peter Wright. Hij stond net als de week ervoor goed te spelen en was op weg naar een ruime winst maar ook deze keer lukte het niet. Bij een stand van 5-2 was Wright zijn goede gevoel helemaal kwijt. James Wade was de tegenstander en kon door de plotselinge vorm dip van Wright snel langszij komen. Hij kwam als eerste aan een punt en kon toen zelf voor de winst gooien. Echter liet Wright het niet zover komen en kon hij in de laatste leg nog een punt eruit halen.

Nu zijn alle ogen gericht op Rotterdam waar het Premier League spektakel volgende week plaatsvindt. Kan Barney afscheid nemen van Ahoy met een zekerheid van een tweede helft van de competitie? Kan van Gerwen revanche nemen op Wright en van Barneveld na de blamages van vorig jaar? En hoe gaan de contenders Dimitri van den Bergh en Jeffrey de Zwaan presteren? We kijken met z’n allen erg uit naar de twee top avonden en we hopen op heel veel Nederlands succes.

 

 

Leave a Reply