was successfully added to your cart.

Premier League Recap: Week 5

By maart 9, 2019 Darts toernooien

Premier League Week 5 werd gehouden vanuit het altijd luidruchtige Aberdeen in Schotland en er kwamen weer wat mooie momenten en hoogtepuntjes voorbij. 

John “The Highlander” Henderson was de vijfde contender van deze Premier League en maakte er een compleet feest van voor het Schotse publiek. Onder begeleiding van een doedelzakspeler werd Henderson als een held binnengehaald  voor aanvang van zijn slotpartij tegen Michael van Gerwen. Iedereen in de arena geloofde in een stunt van de Schot aangezien Mighty Mike de laatste paar wedstrijden niet op zijn topniveau speelde. Henderson noteerde maar liefst 6 180’ers tegenover maar 1 van Van Gerwen. Desondanks stond de Vlijmenaar wel 3-0 en 5-4 voor, maar Henderson kon blijven aanhangen en wist uiteindelijk een 6-6 gelijkspel af te dwingen. Volledig terecht en fantastisch voor ‘Big’ John Henderson

Ook Raymond van Barneveld is niet bepaald in de vorm van zijn leven. Een winstpartij hebben we nu al een tijdje niet meer gezien van de 5-voudig wereldkampioen. Ook deze week moest Barney helaas het onderspit delven ditmaal tegenover Peter Wright. De eerste leg beloofde heel veel voor het spel van Van Barneveld want hij opende de partij met een mooi gestapelde 180 score maar helaas was dat ook meteen het laatste hoogtepunt van deze partij voor hem. Binnen 14 darts stond hij op een 1-0 voorsprong maar daarna leverde hij 5 legs op een rij in. Bij een 2-6 achterstand en dus zekerheid dat hij weer niet ging winnen, zakte de moed bij de Hagenaar volledig weg en kon hij geen vuist meer maken. Wright versloeg Van Barneveld met 3-7.

Gerwyn Price had deze avond de meeste reden om te lachen. Hij won op zijn 34ste verjaardag met 7-3 van Mensur Suljovic en bleef de enige nog ongeslagen speler in de competitie. De gemiddeldes waren niet spectaculair want beide heren kwamen niet boven de 96 gemiddeld. Maar Price wist wel te winnen omdat hij in deze wedstrijd uitstekend op de dubbels was. Met een dubbelpercentage van 77,78% wist hij toch vrij eenvoudig te winnen van Suljovic die ook niet in topvorm blijkt te zijn. Daarmee zet Gerwyn Price zijn geweldige vorm voort.

Rob Cross kreeg ook niet veel tegenstand in zijn partij tegen Michael Smith. Smith was nog niet zijn oude zelf vanwege zijn recente blessure en kon de fantastisch spelende Cross ook niet lang bijhouden. Het ging tot 2-2 nog gelijk op maar een 164-finish van Cross deed in principe al de wedstrijd in het slot. Smith kon geen antwoord geven en moest toekijken hoe Cross hem met een 103.96 gemiddelde achterliet onderweg naar een eindstand van 7-3. Na de toch wel zeperd in de finale tegen Aspinall in de UK Open was ‘ Voltage’ weer helemaal de oude

Deze avond kreeg ook een uitslag die niet voor mogelijk werd gehouden. James Wade ‘whitewasht’ Daryl Gurney met 7-0! Wade is op dit moment samen met Gerwyn Price de mannen in vorm. Na zijn winst op Van Gerwen vorige week is The Machine lekker door gaan zetten en noteerde hij op de helft van deze partij een gemiddelde van rond de 115. In de 3de leg gooide Wade een 158-finish zoals Wade dat typisch altijd doet wanneer hij in vorm is en hierdoor zag Gurney de bui al hangen. Wade blies hem omver en eindigde de sensationele partij met een gemiddelde van 109.59 en een dubbel percentage van ook nog eens 77.78%.

Na de partij van Henderson tegen Van Gerwen was iedereen het erover eens dat het idee van een lokale contender hebben elke week toch een groot succes is gebleken. Volgende week als we in Nottingham zijn is de lokale contender niemand minder dan de pas gekroonde UK Open kampioen: Nathan Aspinall.

Leave a Reply