was successfully added to your cart.

Premier League Recap: Week 4

By maart 2, 2019 Darts toernooien

In Exeter werd de 4de week van de Premier League gespeeld en er kwamen wat bijzondere uitslagen te staan.

De meest verrassende uitslag kwam uit de partij James Wade tegen Michael van Gerwen. Mighty Mike kwam niet tot zijn topniveau en liep ook vaak bij de dubbels schade op. Wade was zoals we hem kennen erg sterk op de dubbels. Met een 121-finish op de bull had Wade al een punt op zak en een leg later gooide hij met de dubbel 18 de partij in het slot en zichzelf naar de 2de plek in de ranglijst. Wade won met 7-3.

De andere Nederlander Raymond van Barneveld speelde tegen de recent geopereerde Michael Smith. Smith kon door zijn operatie erg moeilijk lopen maar dat had niet zoveel invloed op zijn dubbels. Hij gooide uiteindelijk 7 dubbels uit 10 kansen. Ook Barney was erg goed op de dubbels namelijk 4 uit 6 maar het probleem bij hem was dat hij zichzelf niet genoeg kansen gaf op de dubbels. Barney kwam 1-3 voor maar gaf daarna de volgende 4 legs toch weer af. Zijn spel zag er in ieder geval veel beter en stabieler uit dan vorige week. We moeten maar duimen dat het vertrouwen terugkomt op de UK Open. Smith won met 7-4 van Van Barneveld.

Peter Wright begon goed aan zijn partij tegen Mensur Suljovic. Hij kwam binnen 14 darts al op een 1-0 voorsprong maar toen stortte hij ook gelijk in. Suljovic ging daarna als een raket en voordat Wright het door had stond hij tegen een 6-1 achterstand te kijken. Net als Wade stelde Suljovic een punt veilig met een 121-finish op de bull. Daarna kon Wright nog 3 legs winnen maar in de daaropvolgende leg werd alle hoop op een comeback de grond ingetrapt door de Oostenrijker. Eindstand 7-4.

Rob Cross vernietigde Daryl Gurney met maar liefst 7-1. Cross had wat goed te maken nadat hij bijna gewhitewashed werd vorige week door van Gerwen. Onderweg noteerde Cross ook nog een finish van 153. Gurney had helemaal niks in te brengen en speelde ook erg matig voor zijn kunnen. Hij kreeg maar 1 pijl op de dubbel in de 7de leg en gelukkig gooide hij die ook in 1 keer uit om zelf een whitewash te ontlopen. Cross eindigde met een gemiddelde van 102.16 en 70% op de dubbels.

Het spektakelstuk van deze speelronde werd vertoond door Gerwyn Price en de contender van deze week Luke Humphries. Met een 147-finish gooide Price zichzelf naar een 3-1 voorsprong en dacht hij daarmee dat hij er makkelijk af van zou komen, maar Humphries knalde keihard terug met een 161-finish in de leg erna. In de leg daar weer na miste Price op dubbel 12 voor een 9-darter na scores van 180 en 177. Humphries kwam weer terug en nu tot 4-4 en kwam hij zelfs 5-4 voor door meteen een 11-darter te gooien. Price wist dat hij maximaal een punt kon halen nadat Humphries op 6-5 kwam. Hij kwam erg goed weg met een punt nadat Humphries miste op dubbel 14 voor een 148-finish voor de zege.

Het idee rond de contenders pakt erg goed uit tot nu toe en we hebben het beste nog niet eens gezien. Denk aan Max Hopp in Duitsland en Jeffrey de Zwaan in Ahoy. De Premier League is 4 weken bezig waarmee we nu al hebben kunnen smullen en het beste moet nog komen.

Leave a Reply