Premier League Recap: Week 3

By februari 26, 2019Darts toernooien

De wedstrijden van Week 3 van de Premier League in Dublin zitten erop dus is het tijd om eens terug te kijken op deze bloedstollende avond. 

Michael van Gerwen en Rob Cross was het affiche voor deze avond in Ierland. De mensen die een spannende wedstrijd voor ogen hadden werden door de Brabander teleurgesteld. MvG liet geen spaan heel van de voormalig wereldkampioen en kwam met onder andere een 11-darter en drie 14-darters binnen een paar minuten op een 6-0 voorsprong. Met al een punt op zak was van Gerwen ultra gemotiveerd om zijn tegenstander de genadeklap te geven en hem met een 7-0 whitewash van het bord te vegen. Cross kon daar net nog een stokje voor steken, hij won nog 2 legs maar daarna rondde Mighty Mike het toch snel af.

Steve Lennon was deze week de contender en nam het op tegen Peter Wright. Lennon heeft natuurlijk gekeken naar de partij waarin Chris Dobey geweldig speelde tegen Mensur Suljovic en kwam net als zijn mede contender snel uit de startblokken door een ruime voorsprong te nemen. Maar geleerd heeft hij niet echt van die partij, Hij geeft net als Dobey de voorsprong weg en kwam halverwege helemaal niet meer uit de verf. Uiteindelijk verloor hij met 7-5 van Snakebite. Zo blijkt dat de gastspelers toch nog moeite hebben om hun zenuwen in bedwang te behouden.

Gerwyn Price heeft keihard moeten vechten tegen de huidig Europees en World Series kampioen James Wade. Wade kwam met niet al teveel moeite op een ruime 5-2 voorsprong maar liet Price daarna compleet over zich heenlopen. Hij gaf 4 legs op een rij weg en moest daarna een 129-finish gooien om een punt uit het vuur te slepen.

Daryl Gurney won ook 4 legs op een rij en dit deed hij tegen zijn opponent Michael Smith. Smith stond 2-0 voor maar liet het daarna afweten. Nadat Gurney 4-2 maakte door een 140-finish was het weer Smith die drie legs op een rij won en zelfs 5-4 voor kwam te staan. Maar uiteindelijk was het toch weer Gurney die de volgende drie legs won en toch Smith voorbij ging met 7-5.

Dublin nam deze avond afscheid van hun held Raymond van Barneveld. Net als vorige week begon Barney toch weer teleurstellend aan zijn partij tegen Mensur Suljovic. Al snel kwam Suljovic op een 5-1 achterstand maar het was wel degelijk de avond van de comebacks en ook van Barneveld kon dat waarmaken. Hij begon na de 5-1 meer te lachen en te genieten en door de steun van het publiek haalde hij toch weer dat vuur in hem naar boven. Hij flikte het toch weer op z’n Raymond’s, geen hoge gemiddeldes maar puur op veerkracht. Hij kwam op een 5-5 gelijkstand en daarna pakten de twee heren allebei een leg. Van Barneveld gooide met zijn laatste pijl dubbel 8 om opnieuw een punt eruit te halen.

Dublin was deze avond het toneel voor de spectaculaire comebacks die veel spelers konden bewerkstelligen en dat zijn de partijen waarvoor wij graag naar deze sport kijken.

Leave a Reply