De laatste loodjes van Lakeside

By januari 12, 2019Darts toernooien

Zaterdag strijden Glenn Durrant, Scott Waites, Michael Unterbuchner en Jim Williams om een plek in de finale van Lakeside. Williams mag aantreden tegen de huidige titelverdediger Durrant en Unterbuchner neemt het op tegen 2-voudig wereldkampioen Waites.

Durrant is inmiddels al 13 wedstrijden ongeslagen op het grootste toernooi van de BDO. Mocht hij winnen van Williams, dan komt hij op 14 wedstrijden zonder verlies wat hem een stap dichter brengt bij de langste overwinningsreeks die nog altijd staat op 19 wedstrijden van Eric Bristow tussen 1984 en 1987. Er is nog een record van Bristow waar Durrant achteraan zit en dat is 3 Lakeside titels op een rij winnen en Durrant zou maar wat graag dat record willen hebben.

Maar voordat de mannen hun plek in de finale gaan claimen, wordt in de middag al wel de finale van de vrouwen afgewerkt. Beide finalisten staan voor het eerst in de eindstrijd en hoewel Lorraine Winstanley een ”thuiswedstrijd” speelt aangezien ze een Engelse is, zal het publiek op de hand liggen van de debutant uit Japan genaamd Mikuru Suzuki. De vrouw uit Takamatsu doet voor het eerst mee en verbaasde de wereld toen ze in haar debuutwedstrijd de 2-voudig wereldkampioen en recent deelnemer aan het PDC WK Lisa Ashton zonder al teveel moeite naar huis stuurde. Kan Winstanley koel blijven onder de druk of zal Suzuki de droom werkelijkheid laten worden?

Leave a Reply