GForce-dartteam

By februari 18, 2018november 30th, 2018Darts en meer

GForce-dartteam 

Een aantal weken geleden kwam Paul Hollander naar de winkel. Paul in een ontzettende fan van darts en doet het zelf ook graag. Ondanks het feit dat hij in een rolstoel zit, doet hij in zijn competitie in Beverwijk en omstreken gewoon met de grote jongens mee. Ook zit hij in het GForce-dartteam dat in het leven is geroepen door de Nederlandse topdartster Aileen de Graaf. Samen met twaalf andere teamleden maken ze zich hard voor dartende mensen met een beperking, want ‘darten is voor iedereen’ zoals ze het zelf zeggen. Een ontzettend mooi initiatief.

Lees hieronder het hele verhaal van Paul Hollander. 

Ik ben Paul Hollander, ben 47 jaar en woon in Beverwijk, Noord-Holland.

Darten doe ik sinds 2005. Ik ben begonnen in café De Schaker in Beverwijk met toernooien gooien op de zaterdagavond. Sinds 2012 speel ik in mijn regio (Dart Vereniging Kennemerland) ook in de competitie en ben daarin de enige darter die van uit de rolstoel dart. Sinds september 2015 ben ik captain van een gezellig dartteam. In 2014 heb ik de stoute wielen onder mijn rolstoel gezet en ben toen een keer naar een NDB-ranking geweest in  Delft. Sinds 2015 doe ik mee aan de Dutch Open in Assen en dit jaar is er ook een toernooi voor mindervaliden, ook wel paradarters genoemd. In 2015 ben ik 3de geworden op het eerste NK voor minder-validen wat door de NDB werd georganiseerd en daar ben ik nog steeds trots op, want dat kan niet iedereen zeggen.

Ranking
Sinds het seizoen 2016/2017 heeft de NDB ook een ranking georganiseerd voor paradarters. De eerste editie ben ik 7de geworden in een totaal veld van 20 spelers en speelsters. Dit seizoen hebben we een volwaardige ranking vanuit de NDB. Op alle acht ranking toernooien is er een ranking voor ons paradarters. Op dit moment sta ik gedeeld 8ste en is mijn streven om beter te presteren dan vorig jaar.

Ook al zit je in een rolstoel of heb je een andere beperking: de dartsport kan iedereen beoefenen. Ik vind het belangrijk om naar iedereen uit te dragen dat de dartsport iets is voor iedereen. In m’n eentje kan ik een hoop, maar met een groep gezellige en competitieve darters kun je nog veel meer mensen bereiken. Ik ben trots dat ik uitgekozen ben om bij het door Aileen de Graag gestarte GForce-dartteam te zitten. Dit team bestaat uit 12 teamleden en wij worden ondersteund en gesponsord door een behoorlijk grote groep mensen en bedrijven.

Ik hoop dat ik door dit verhaal meer mensen met een beperking kan bereiken, want met een groep kan je elkaar steunen met hetgeen je wilt bereiken en dat is darten voor iedereen.

Wil je meer informatie over ons GForce Dartteam, ga dan naar www.gforcedartteam.nl of vraag na in de winkel of bij mij.

Bullseye-groet,

Paul

Leave a Reply